Государственный культурный центр
Дворец Республики

НОВОСТИ ГКЦ "ДВОРЕЦ РЕСПУБЛИКИ"

Все новости
Юні таланти Придністров’я
Юні таланти Придністров’я
Ідея впровадження такого свята музики виникла у головного диригента Г. Мосейка 25 років тому. Відтоді на сцені Палацу Республіки щорічно запалюються нові зірки музичного мистецтва. Учасниками концерту були лауреати та переможці багатьох різноманітних конкурсів і фестивалів.

«Проект спрямований на пошук талантів і прагнення допомогти дітям, щоб вони набули впевненості у професії. Для маленьких артистів виступати разом із професійним колективом – це значне зрушення у їхній музичній діяльності. Виховання естетичного смаку та майстерність виконання сприяють розвитку майбутнього музиканта», – розповів народний артист ПМР та головний диригент Г. Мосейко.

Він також висловив надію, що проект залучатиме все більшу кількість публіки й відкриватиме нові імена.
Учениця столичної Дитячої музичної школи ім. П. Чайковського Ольга Тудосан втретє виступила з симфонічним оркестром. Скрипалька виконала п’єсу «Гроза» з концерту «Літо» (Цикл «Пори року» італійського композитора-віртуоза А. Вівальді). За словами виконавиці, її давньою мрією було зіграти на скрипці найскладнішу для неї композицію.

Молодий віолончеліст, учень Дитячої музичної школи ім. С. Рахманінова Олексій Мельник грає на цьому інструменті близько восьми років.

«Гра на віолончелі не тільки тішить серце, а ще й дає безліч переваг: покращує пам’ять і знижує стрес. Це також сприяє дисципліні, наполегливості та підвищує впевненість у собі», – розповів юний музикант.

Гостя з Дитячої школи мистецтв м. Первомайська Дарина Миндова була вперше на столичній сцені, але трималася впевнено, артистично і вразила присутніх неймовірно чуттєвою грою на кларнеті. Дівчина подякувала своєму педагогу – заслуженому артисту ПМР В. Руденку.

«Приємно бути часточкою музичного мистецтва і бачити, як зростає нове творче покоління», – зазначила мати кларнетистки.

Святкова атмосфера панувала не тільки на сцені, а й у фойє Палацу Республіки. Відвідувачі насолоджувалися роботами учнів МОЗ ДО «Дитяча художня школа ім. О. Ф. Фойницького». Експозиція під назвою «Сім’я починається з дитинства», присвячена Року сімейних цінностей, налічувала 24 неймовірні картини. У цих живописних творах автори передали не тільки індивідуальність і неповторний характер персонажів, але насамперед сімейні стосунки й душевну теплоту.

Підтримати юних артистів прийшли родичі, вчителі та шанувальники класичної музики. Гучні овації лунали після кожного виступу. Гості були щедрі на подарунки та квіти.

Наприкінці концерту всіх учасників підбадьорили напутніми словами й відзначили грамотами від Г. Мосейка. За словами глядачів, концерт здивував не тільки своїм вдало підібраним репертуаром, а також артистичністю та цілісністю виконання.


Источник:

Газета "Гомiн"

30.03.24
Просмотров 81    Рейтинг 7   Понравилась новость?    +1   -1    Добавить комментарий  (0)

фото



2013 © При использовании любых материалов активная ссылка на сайт обязательна.

Яндекс.Метрика