Государственный культурный центр
Дворец Республики

НОВОСТИ ГКЦ "ДВОРЕЦ РЕСПУБЛИКИ"

Все новости
Життя в ритмі танго
Життя в ритмі танго
Він складався з творів великого аргентинського композитора Астора П’яццоли, які майстерно виконали кишинівські артисти Iван та Iрина Барановські.

Аргентинська музика композитора Астора П’яццолла звучала в аранжировці для фортепіано та віолончелі. Твори видатного композитора ХХ століття збагатили традиційний жанр танго, представили його в сучасному ключі, що увібрав елементи джазу і класичної музики. Автора називають творцем стилю танго нуево, «музикантом, який змусив звернути увагу всього світу на аргентинське танго і закохатися в нього». Саме танго стало символом його творчості, першою асоціацією при згадці його імені. Всесвітньо відомий джазовий журнал «Down Beat» назвав його одним із видатних музикантів світу, а на своїй батьківщині П’яццолла відомий як «Великий Астор».

Увесь вечір своєю майстерністю публіку дивували та захоплювати запрошені артисти з Кишинева: віолончелістка Iрина Шолпан-Барановська та піаніст Iван Барановський. П’ять років тому сценічний дует Івана та Ірини переріс у сімейний і виступає з різними концертними програмами.

Для віолончелістки – це дебют, перший концерт у Придністров’ї. Музиканти зіграли більше десятка різних композицій, які підбирали за особистими уподобаннями. Серед них «Libertango» («Танго свободи»), «CafI 1930» («Кафе 1930»), Oblivion («Забуття»), «Adios, Nonino» («Прощай, Ноніно»).

Більшість творів в аранжировці для віолончелі музиканти відтворили самостійно. Піаніст розповів: «Oblivion» – це той твір, який підкорив нас своїм неповторним звучанням та мелодійністю. Одного разу почувши виконання цього твору на віолончелі в драматичному театрі, нас захопила ідея відтворити його та продовжити знайомство з композиціями відомого музиканта. Так і виник проект «Танго для Cello».

Романс «Vuelvo al Sur» («Я повертаюся на південь») виконавці присвятили тираспольчанам на знак подяки за теплий прийом та гостинність.

У музичній програмі цього концерту переплелися пристрасть і ніжність, динаміка та умиротворення, любов і ненависть, надія та меланхолія, життя і забуття. Всі ці почуття пронизані єдиним ритмом танго й обрамлені чудовою музикою Астора П’яццоли крізь призму чарівних звуків віолончелі та фортепіано.

Шанувальники популярної музики переповнили зал і тепло приймали виконавців. Витончені мелодії та різнобарв’я піднесених почуттів підкорили їх відтінками легкого смутку і спалахами бурхливої радості та захоплення. Вигуки «Браво!» лунали вже після першої композиції. Глядачі довго аплодували, підтримували артистів, тому музиканти з великим задоволенням виконали декілька композицій на біс.

Источник:

Газета "Гомiн"

17.02.24
Просмотров 75    Рейтинг 7   Понравилась новость?    +1   -1    Добавить комментарий  (0)

фото



2013 © При использовании любых материалов активная ссылка на сайт обязательна.

Яндекс.Метрика