Государственный культурный центр
Дворец Республики

НОВОСТИ ГКЦ "ДВОРЕЦ РЕСПУБЛИКИ"

Все новости
З піснею по життю
З піснею по життю
Славнозвісний творчий колектив «Виорика» заснований 1945 року в Тирасполі любителями народного танцю, а першим керівником його був Борис Решетников. Гурт неодноразово ставав переможцем різних республіканських і всесоюзних фестивалів і конкурсів серед самодіяльних художніх колективів, виступав із концертами в республіках Радянського Союзу і гастролював за кордоном.

Майстерність групи відточувалася десятиліттями. У 1993 році творчому гурту наданий статус Державного виконавчого колективу. З 2000 року він увійшов у філармонічну структуру культурного центру «Палац Республіки», де для нього створена прекрасна репетиційна база.

Понад 25 років працює в колективі Валентина Петрівна Урсуляк. Голос солістки ансамблю знають декілька поколінь шанувальників. За довгі понад 50 років самовідданої праці у складі різних музичних колективів Валентина Петрівна створила репертуар, що налічує більш ніж 100 пісень, в яких лунає щира любов до рідного краю. Сильний дзвінкий голос, впевнена манера виконання, особистісні артистичні дані, професійний досвід і сумлінна праця сприяли тому, що викладач Інституту мистецтв ім. А. Г. Рубінштейна Валентина Урсуляк удостоєна почесного звання народної артистки Придністров’я.

На початку грандіозного ювілейного концерту вітальний адрес від імені Президента Вадима Красносельського оголосила начальник Державної служби з культури та історичної спадщини Марія Кирмиз. Співачку відзначено за високий професіоналізм, енергійність та динамізм у виконанні пісень. За особистий внесок у розвиток культури та мистецтва, а також з нагоди 65-річчя з дня народження Валентина Урсуляк удостоєна високої нагороди – ордена Пошани. Марія Кирмиз побажала артистці здоров’я, довголіття і творчої наснаги.

З чудовою музичною композицією виступила перша учениця та шанувальниця таланту народної артистки Віоріка Чуботару. Вона висловила своє захоплення і вдячність наставниці за виховання таких важливих рис як працьовитість, цілеспрямованість і наполегливість.

Надзвичайно чарівним і зворушливим було виконання музичної композиції на скрипці онуки артистки – Олександри. Її майстерність та щирість настільки вразили та сподобалися глядачам, що сцена після виступу юного обдаровання потонула у квітах і оваціях.

Публіка, безсумнівно, дістала чудову можливість насолодитися народними інструментальними композиціями виняткової краси. У виконанні оркестру під керуванням диригента, відмінного працівника культури Чіпріана Антоновича пролунали голоси цимбал, флуєра, кавала, акордеона, труби, ная та інших традиційних для нашого краю інструментів.

Художній керівник «Виорики», народний артист республіки, балетмейстер Ігор Чобану від усього колективу привітав Валентину Урсуляк з ювілеєм: «Ви – наша гордість і натхнення. Протягом багатьох років ваша діяльність спрямована на збереження національної музики та традицій. Бажаємо успіхів, любові та добробуту».

Переповнений зал ледве вмістив охочих побачити концерт. Глядачі довго аплодували, фотографувалися з артистами, дарували квіти та подарунки.

Источник:

Газета "Гомин"

08.07.23
Просмотров 95    Рейтинг 12   Понравилась новость?    +1   -1    Добавить комментарий  (0)

фото



2013 © При использовании любых материалов активная ссылка на сайт обязательна.

Яндекс.Метрика