Государственный культурный центр
Дворец Республики

НОВОСТИ ГКЦ "ДВОРЕЦ РЕСПУБЛИКИ"

Все новости
Музика, що зачаровує
Музика, що зачаровує
Міжнародний фестиваль «Фортепіанні ночі» був ініційований у 2003 році Французьким Альянсом і Посольством Франції в Республіці Молдова. Відтоді незабутнє свято музики об’єднало талановитих артистів з багатьох країн Європи. Цього разу закриття фестивалю відбулося в Тирасполі за участю одного з найбільших музичних колективів Придністров’я – Державного симфонічного оркестру. На концерті був присутній директор Французького Альянсу Еммануель Скуліос.

Заслужений колектив здивував глядачів виконанням двох прем’єрних творів: «Симфонієта» для оркестру Франсиса Пуленк та рапсодією «Іспанія» Еммануеля Шабріє. Головний диригент оркестру, народний артист Придністров’я Григорій Мосейко зазначив, що для нього велика радість грати на цій сцені твори французьких майстрів: «Ця музика виняткової краси розрахована на слухача-інтелектуала, кожен знайде для себе щось філософське та неординарне».

Уперше в нашій республіці з мелодійною композицією виступила солістка Софія Меньшикова, вона виконала «Концерт для фортепіано з оркестром ля мінор» норвезького композитора і піаніста Едварда Гріга. Талановита молода піаністка вразила своїм артистизмом, майстерністю та манерою гри. Вона була зворушена теплотою зустрічі з глядачами, неймовірною атмосферою та красою місцевості, до якої хотіла б іще раз повернутися.

У свої 23 роки Софія має великий досвід виступів не тільки як сольної виконавиці, але й у складі камерних ансамблів. У її активі нагороди багатьох міжнародних конкурсів і фестивалів. Піаністка співпрацює з сучасними диригентами, такими знаними, як Михайло Кац, Ігор Лерман, Ариф Дадашев, Володимир Рижаєв та деякими іншими. Нині артистка живе та навчається в Цюріху, Швейцарія.

Публіка дістала чудову нагоду насолодитися класичними творами та пережити незабутні враження. Глядачі з задоволенням дарували артистам квіти та бурхливі оплески.

Источник:

Газета "Гомин"

22.07.23
Просмотров 87    Рейтинг 11   Понравилась новость?    +1   -1    Добавить комментарий  (0)



2013 © При использовании любых материалов активная ссылка на сайт обязательна.

Яндекс.Метрика