Государственный культурный центр
Дворец Республики

НОВОСТИ ГКЦ "ДВОРЕЦ РЕСПУБЛИКИ"

Все новости
"Магія циркового мистецтва"
"Магія циркового мистецтва"
Єдину творчу програму представили на сцені Палацу Республіки циркові колективи: «Ентузіасти» БК села Делакеу Григоріопольського району, «Шарі-Варі» міста Бендери, «Сперанца» селища Красне, «Райдуга» міста Тирасполь, «Каскад» селища Первомайськ, «Ровесник» села Протягайлівка, «Юність» ПК Павла Ткаченка міста Бендери та Придністровський державний цирк.
Разом їм вдалося створити незабутній концерт з використанням різних сценічних жанрів, насичених трюковими номерами та унікальним інтерактивом з глядачами. Як конферансьє виступила чарівна й артистична Олександра Черній.
«Сузір’я Придністровського цирку» захопило весь простір культурного центру. На вході батьків з дітьми зустрічали клоунеса Манюня та Ромаріо. Відвідувачі з задоволенням спілкувалися з ними та фотографувалися на пам’ять.
До початку вистави юна частина трупи демонструвала в холі акробатичні номери та жонглювання. Цей задум реалізували з тим, щоб глядачі змогли задовольнити свою цікавість і допитливість, якнайближче і докладніше познайомитися з цирковим мистецтвом. Можна навіть сказати, що свято, яке відбулося в Катерининському парку до Дня захисту дітей «Планета дитинства», знайшло тут продовження, оскільки більшу частину залу для глядачів заполонили маленькі дівчатка та хлопчики.
Подібний концерт – це справжній подарунок для них і можливість відчути себе героями чарівної казки. Деякі гості зізналися, що давно мріяли потрапити сюди разом зі своєю родиною. У пріоритеті в дорослих посмішки та яскраві емоції дітлахів. Спеціально для цього вони відклали свої плани та заздалегідь придбали квитки.
Концерт розпочався з несподіваної появи циркових артистів у проходах до сцени. Ведуча Олександра Черній перевтілилася в клоуна, вона роз’їжджала на самокаті й навіть піднялася на повітряному кільці, щоб привітати всі циркові колективи. Ведуча щиро та безпосередньо спілкувалася з публікою, імпровізувала, танцювала і стала невіддільною частиною циркового фестивалю.
Учасник зразкового колективу «Райдуга» одинадцятирічний Іван Бочков виступив із сольним номером. Він перетворився на кумедного ілюзіоніста і показував комічні трюки зі зникненням предметів, діставав хусточки з капелюха та дивував іншими фокусами.
Еквілібрист народного циркового колективу «Ентузіасти» презентував постановку на драбинах із додатковим жонглюванням обручами, кульками та кеглями. За ним свою силу вийшов показати Михайло Кисельов із Придністровського державного цирку. Він жонглював двома гирями по 16 кг, зв’язував їх ланцюгами та впевнено демонстрував свої незвичайні фізичні здібності.
У шоу також брали участь повітряні гімнастки, акробати, атлети, канатохідці та клоуни. Фінальним номером став виступ еквілібриста на котушках Дмитра Ковальова в образі з відомого фільму «Маска». Йому допомагала чарівна асистентка Олена Соколова. Артист зміг утримати рівновагу, стоячи на п’яти металевих циліндрах. Чудеса балансу та спритності на великій висоті викликали бурхливі оплески публіки.
Заступник начальника Державної служби з культури та історичної спадщини ПМР Олена Адаменко від імені керівництва нагородила всі колективи пам’ятними сертифікатами та подякувала артистам за їхню наполегливу працю в цирковому мистецтві.

Источник:

Газета "Гомiн"

10.06.23
Просмотров 150    Рейтинг 10   Понравилась новость?    +1   -1    Добавить комментарий  (0)

фото



2013 © При использовании любых материалов активная ссылка на сайт обязательна.

Яндекс.Метрика